• left-side1
  • left-side2

Curs intermediar

Condiții de Participare: Nu

18 ani este vârsta minimă la data rezervării 

Materii studiate

 

Sinopsis

Degustarea vinului

Degustarea și descrierea vinului utilizând criteriile ASDV (Abordarea Sistematică a Degustării Vinului)

Asocierea vinului cu mâncarea

Ghid practic al considerentelor cheie pentru combinarea cu succes a vinului cu mâncarea.

Servirea și depozitarea vinului

Depozitarea și servirea corectă a vinului. Recunoașterea defectelor comune ale vinului.

Responsabilitate socială

Responsabilitatea in consumul băuturilor alcoolice.

Etichetarea

Învață să decodifici și să înțelegi etichetele.

Factori ce influențează stilul

vinului

Învață despre factorii ce influențează stilul, calitatea și prețul vinului în podgorie și cramă

Varietăți de vinuri

Învață despre stilurile de vin produse din cele mai importante soiuri de struguri pe plan mondial și regional.

 

Cele mai importante vinuri de struguri albi: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling

Alte soiuri: Albarino, Chenin Blanc, Gewurtztraminer, Muscadet, Pinot Gris/Grigio, Semillon, Torrontes, Trebbiano and Verdicchio.

 

Cele mai importante soiuri de struguri negri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah/Shiraz, Grenache.

Alte soiuri: Aglianico, Barbera, Carmenere, Gamay, Malbec, Montepulciano,Nebbiolo, Pinotage, Primitivo, Sangiovese, Tempranillo și Zinfandel.

 

 

Regiuni viticole cheie pe

plan mondial

Învață despre principalele stiluri de vin ale regiunilor viticole cheie: Franța, Germania, Italia, Spania, USA, Argentina, Chile, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Ungaria, România

Numărul de vinuri degustate

32 vinuri și 6 spirtoase vor fi degustate în timpul cursului

Nr. cursanți

Min. 12 persoane

Materiale de studiu

Suport de curs

Card de degustare ASDV

Durata cursului

24 ore+examen (intervalul dintre curs și examinare este de aproximativ 30 de zile)

Desfășurarea cursului

4 zile consecutive (4*6 ore) sau 3 zile consecutive (3*8 ore)

Examinare in limba română

Cultura și degustarea vinului Nivel 2

Test grilă cu 50 de întrebări în maximum 60 de minute

Punctajul minim pentru promovare este de 55%.

Prețul cursului: 1099 RON

Certificare în limba română

Toți cursanții care promovează vor primi un certificat Wine-in-Business emis de Asociația Consult Scolari. ACS este primul centru Wine and Spirits Education Trust acreditat din România.

INSCRIERE